HomeSancties bij onjuiste verloning in de sport

Sancties bij onjuiste verloning in de sport

Als verenigingsbestuurder wilt u het allerbeste voor de club. En uiteraard verzorgt u alles het liefst volgens de wettelijke regels. Maar helaas komt het ook vaak voor dat er -bewust of onbewust-creatief met het verlonen van spelers en vrijwilligers wordt omgegaan. Alle goede bedoelingen ten spijt, op een creatieve boekhouding kunnen flinke sancties staan die desastreuze gevolgen voor de club kunnen hebben

KNVB overweegt sancties amateurvoetbal

In het amateurvoetbal is het eerder regel dan uitzondering bij selectie-elftallen: spelers die een beloning verlangen, en ontvangen, voor hun inzet tussen de lijnen. Geld is daarmee ook in het amateurvoetbal een bepalende factor aan het worden voor de kwaliteit van een team. Of uw vereniging daar in mee wil is aan u, maar als u overgaat tot betalingen regel het dan in ieder geval goed en vermijd schimmige constructies. Wat er zoal gedaan wordt in het amateurvoetbal en waarom de KNVB overweegt om sancties te gaan instellen in het amateurvoetbal kunt u bijvoorbeeld lezen in de longread van Rijnmond Sport.

Boetes Belastingdienst

Niet alleen in het amateurvoetbal en niet alleen de KNVB overweegt sancties bij het overtreden van regels. Ook de Belastingdienst kan bij een onjuiste boekhouding sancties opleggen zoals een naheffing en 100% boete.

Advies of een check?

Bent een sportvereniging en heeft u vragen over het verlonen van spelers en vrijwilligers of bent u benieuwd of u alles echt goed doet? Sportkader Nederland adviseert u graag. Wij hebben al meer dan 40 jaar ervaring in verenigingsadvies, fiscaliteit en loonadministratie. U kunt hiervoor contact met ons opnemen via info@sportkadernederland.nl of 023 205 50 40.